Trouwambtenaar

Uw trouwambtenaar - Carla Pera trouwt met liefde, inspiratie en ervaring

Uw Trouwambtenaar trouwt met liefde, inspiratie en ervaring

Uw Trouwambtenaar - Carla Pera

Jullie huwelijksceremonie wil ik al mijn aandacht en expertise meegeven. Ik ben oprecht geïnteresseerd. Uitdagingen ga ik graag aan. Ik ben creatief en oplossingsgericht. Ik kan goed luisteren en heb een vrolijke instelling. Ik zie de grote lijn en heb oog voor detail.

Frisse inspiratie voor een speech met substantie

Naast trouwambtenaar werk ik als websitebouwer. Inspiratie vind ik in het werken met innerlijke beelden, symbolen en archetypen. Die onuitputtelijke beeldenrijkdom weet ik creatief in te zetten. In toespraken gebruik ik graag een, tevens voor mij unieke, metafoor of een passende beeldspraak. →Werkwijze van Uw Trouwambtenaar

Dat ene beeld kan mij invallen terwijl ik jullie informatie overpeins. Zo'n ingeving is raak en is nog nooit twee keer hetzelfde geweest. Met een lichte toets van humor wil ik die waarneming en verwondering met jullie delen.

Trouwen - je intenties met anderen delen

Dus niet de standaardzinnetjes. Jullie dragen materiaal aan en na onze kennismaking doe ik een voorstel over de thema's die ik wil gebruiken. Samen bepalen we de inhoud terwijl de uitwerking verrassend en orgineel is.

Een trouwceremonie met diepgang én een lach, of het nu een ceremonieel huwelijk of een burgerlijk huwelijk is


Een bijzonder burgerlijk huwelijk

Als trouwambtenaar ben ik beëdigd. Je kunt mij als ambtenaar voordragen. Dat is in veel gemeenten geen probleem. Gemeenten hebben ieder een ander beleid in wat mogelijk is. Omdat ik niet overal een dienstverband heb, huur je mij dan in. Maak je eigen wensen kenbaar in de gemeente waar je wilt trouwen en overleg eerst met mij.


Trouwen met liefde, inspiratie en ervaring

Een bijzondere huwelijk kan een persoonlijk ritueel bevatten. Als ceremonie-ontwerper en ritueel begeleider ontwikkel ik nieuwe rituelen. Ik ontwerp op verzoek aparte vieringen, dus ook jullie trouwceremonie.

Een geslaagde ceremonie werkt verbindend: → UwCeremonie
Trouwen op iedere locatie, iedere dag, ieder tijdstip: → Trouwen op locatie.


Individueel maatwerk

Dat doel streef ik ook als websitebouwer na, met interesse, inspiratie en ervaring:

ontwerp carla pera uw trouwambtenaar websiteontwerp Carla Pera / Uw Trouwambtenaar individueel maatwerk

Trouwambtenaar met ervaring. Sinds mijn beëdiging heb ik vele huwelijken mogen voltrekken, met interesse voor rituelen en tradities bij diverse culturen.


Een anekdote

Chinese, Turkse, Arabische, Antilliaanse, Joegoslavische, Russische, Somalische namen; het is even oefenen. Vandaag Hindoestaanse namen.
De zaal stroomt vol; vrouwen in kleurrijke sari´s, kleine jongetjes in driedelig. Ik ga nog even naar het bruidspaar buiten de trouwzaal. De bruid is prachtig. De bruidegom is een beetje gespannen. Eerlijk gezegd ik ook.

Hun namen heb ik fonetisch opgeschreven. Prakash wordt Pruh-kèsj.
"Prakash Kshiraj Avinash Rambharatsing verklaart u Madhuvanythi Bagyawati…"
Bij de akte haal ik even adem. Nu ook de ouders… en de getuigen…

Na een enkele keer haperen eindig ik met: "Ik hoop dat de genoemde personen zich hierin herkennen." Er klinkt licht gegrinnik. De ouders van de bruid kijken ernstig; iemand knipoogt. Bruid en bruidegom zien er tevreden uit.
Het is raar verdeeld.
Terwijl ik over mijn tong struikel hoeven zij alleen maar JA te zeggen.